Nederlandse deel van de site  | U bent hier: Product datablad | Start Productoverzicht Sitemap | Terug naar de vorige pagina

Nautracom Product Datablad Stanacol ® Dakpanplaten


Nautracom   KORTE BESCHRIJVING
Nautracom aluminium & stalen dakpanplaten voor hellende daken in woning en utiliteitsbouw zowel nieuwbouw als renovatie. De dakpanplaten hebben de vorm van keramische dakpannen. De aluminium platen zijn van een coating voorzien. De bovenzijde is afgewerkt met een kleur coating naar keuze, de onderzijde is van een interieur coating voorzien. De dakpanplaten hebben een zeer laag eigen gewicht en zijn onderhoudsvrij. De stalen platen zijn tweezijdig verzinkt en van beschermende coating voorzien. De bovenzijde is afgewerkt met een kleur coating naar keuze, de onderzijde is van een interieur coating voorzien. De dakpanplaten hebben een laag eigen gewicht en zijn onderhoudsvrij.

Nautracom   SAMENSTELLING
Systeemopbouw Zelfdragende dakpanplaten, geprofileerd in de vorm van een keramische dakpan en leverbaar in de volgende typen:
- Stanacol ® Standaard: gegolfde dakpanprofielplaat met een profielhoogte van 39 mm, leverbaar in aluminium & staal. De afstand tussen de golven bedraagt 183 mm en de “dakpanlengte” is 350 mm.
- Stanacol ® Vlak: gegolfde dakpanprofielplaat met een profielhoogte van 39 mm, leverbaar in aluminium & staal. De afstand tussen de golven bedraagt 225 mm en de “dakpanlengte” is 400 mm.
- Stanacol ® Hoog: gegolfde dakpanprofielplaat met een profielhoogte van 39 mm, leverbaar in aluminium & staal. De afstand tussen de golven bedraagt 250 mm en de “dakpanlengte” is 350 mm.
- Stanacol ® Lang: gegolfde dakpanprofielplaat met een profielhoogte van 39 mm, alleen leverbaar in staal. De afstand tussen de golven bedraagt 183 mm en de “dakpanlengte” is 400 mm.
Alle dakpanplaten zijn geschikt voor dakhellingen vanaf 8 graden en kunnen in diverse kleuren en coatings worden geleverd.

Elementopbouw, materiaal
De dakpanplaten worden machinaal gevormd uit aluminium of stalen platen.
- Aluminium: 0,60 mm dik, coating etc. niet meegerekend
- Staal: 0,50 mm dik, tweezijdig thermisch verzinkt in een laagdikte van 40 mµ (275 g/m2); coating, zinklaag etc. niet meegerekend

Oppervlaktebehandeling De stalen dakpanplaten worden aan beide zijden van beschermende coatings voorzien waarbij op de zinklaag eerst een passiveringslaag en daarna een primerlaag wordt aangebracht. De binnenzijde van de dakpanplaat wordt tenslotte met een interieur coating (acrylaat coating) afgewerkt.
De zichtzijde kan, afhankelijk van het toepassingsgebied, met één van de volgende coatings worden afgewerkt:
- MatPolyester: een polyester melamine coating (35 micron) voor gangbare, niet agressieve buitenomstandigheden. De coating heeft een goede weerstand tegen corrosie en is bestand tegen weersinvloeden.
- Polyester: een speciale coating (27 micron) voor agressieve milieus in kust- en industriegebieden. De coating is vuilafstotend, heeft een hoge weerstand tegen corrosie en is tegen een groot aantal chemicaliën bestand.
De aluminium dakpanplaten zijn gecoat overeenkomstig de ECCA-voorschriften (European Coil Coating Association).

Toebehoren Bevestigingsmiddelen: zelftappende, corrosievast stalen schroeven, voorzien van een kunststof afdichtingring en een kop in de kleur van de dakpanplaat. Verder zijn dampremmende folies, afdichtingbanden e.d. beschikbaar.

Hulpstukken, accessoires De dakpanplaten kunnen met een groot aantal hulpstukken en dakaccessoires tot een totaalpakket worden gecompleteerd. Beschikbaar zijn onder andere windveren, gevelstukken, nokstukken, leklijsten, dakdoorvoeren, doorvoerpanelen, speciale stukken voor schilddaken, dubbelwandige pijpen e.d. De meeste hulpstukken en accessoires kunnen in de kleur van de dakpanplaten worden geleverd. Op aanvraag kan door de leverancier een volledige overzicht worden toegezonden.

Nautracom   VORM, AFMETINGEN, GEWICHT
Vorm Geprofileerde platen, zie illustraties.
Afmetingen Afhankelijk van het type: dakpanplaat werkende breedte (mm) maximale lengte (m)
- Stanacol 1100 / 6 (in bijzondere gevallen met toeslag tot maximaal 12)
Alle typen kunnen op maat worden geleverd. Op aanvraag kan per type technische informatie met afmetingen worden toegezonden.
Gewicht Het eigen gewicht van de dakpanplaten bedraagt ca. 5,5 N/m2.

Nautracom   UITERLIJK
Oppervlaktestructuur Glad of licht gestructureerd, afhankelijk van de toegepaste coating.
Kleur De stalen dakpanplaten kunnen, afhankelijk van de gekozen coating, in een groot aantal standaard kleuren worden geleverd. MatPolyester coating in 6 kleuren, Polyester coating in 7 kleuren. De beschikbare standaardkleuren zijn in een kleurencollectie opgenomen. Deze kleurencollectie kan op aanvraag worden toegezonden. Bij dakoppervlakken groter dan 2.500 m2 kunnen in overleg met de leverancier ook speciale kleuren naar wens worden samengesteld. Aluminium kan in 5 verschillende standaardkleuren worden geleverd. Glans, Halfmat tot mat, afhankelijk van de toegepaste coating.

Nautracom   MECHANISCHE EIGENSCHAPPEN
Materiaalsterkte Volgens opgave fabrikant. - Stalen dakpanplaten: E-modulus 2,10·105 MPa.

Nautracom   VUUR, EXPLOSIE
Brandbaarheid De dakpanplaten zijn onbrandbaar volgens NEN 6064.

Nautracom   GASSEN, VLOEISTOFFEN, VASTE STOFFEN
Waterdichtheid De dakpanplaten zijn waterdicht.
Bestandheid De dakpanplaten zijn weerbestendig, bestand tegen hagel en gaan de aanhechting van vuil, bladval en mos tegen. Chemische bestandheid afhankelijk van de toegepaste coating.

Nautracom   THERMISCHE EIGENSCHAPPEN
Uitzetting Lineaire uitzettingscoëfficiënt (a): - stalen dakpanplaten: 6·10-6K-1;
Geleiding Warmtegeleidingscoëfficiënt (l): - stalen dakpanplaten: ca. 45 W/(m·K);
Bestandheid Toelaatbare omgevingstemperatuur -20°C tot +120°C, afhankelijk van de toegepaste coating.

Nautracom   OPTISCHE EIGENSCHAPPEN
Kleurechtheid Afhankelijk van de toegepaste coating. De coatings kunnen onder invloed van UV-stralen enige verkleuring ondergaan.

Nautracom   ENERGIE, OVERIGE FACTOREN
Materiaalverbruik Voor complexe daken kan op aanvraag het Nautracom B.V. computerprogramma worden gebruikt. De berekening geeft dan behalve het benodigde aantal platen ook de te hanteren legvolgorde aan.

Nautracom   TOEPASBAARHEID, ONTWERP
Bruikbaarheid, functioneel Dakpanplaten voor toepassing op hellende daken in woning- en utiliteitsbouw. Geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Toepasbaar onder andere als dakbedekking op woningen, bungalows, sporthallen, industriehallen, werkplaatsen, garages e.d.
Bruikbaarheid, economisch Eenvoudige en snelle montage. Door het lage gewicht van Nautracom B.V. dakpanplaten hoeft bij dakrenovaties de oude dakbedekking niet verwijderd te worden. Dit geeft een directe besparing op sloop- en afvalkosten en de isolerende werking van de oude dakconstructie kan behouden blijven. Nautracom B.V. dakpanplaten zijn daarom zeer goed geschikt voor renovatie van daken met (asbest)golfplaten of van oude riet-, singel- en bitumedaken.
Bruikbaarheid, voorschriften
Iedere Nautracom dakpanplaat is herkenbaar aan een stempel waarmee de kwaliteitsgarantie van Nautracom wordt aangeduid.
Ontwerpdetails Volgens opgave en in overleg met de leverancier.
Bestektekst Zie STABU-bestekspecificaties.

Nautracom   VERWERKINGSKENMERKEN
Transport Door Nautracom B.V. of gespecialiseerde dealer.
Opslag Vlak en voldoende ondersteund.
Voorbereiding De nodige ondersteuningen (daklatten) plaatsen en eventueel een dampdoorlatende folie aanbrengen.
Montage Door de gespecialiseerde dealer of de afnemer. In de verpakking is een montage-instructie bijgesloten. De dakpanplaten worden met zelftappende schroeven bevestigd. Voorboren van de dakpanplaten is niet nodig. De schroeven zijn voorzien van afdichtingsringen, zodat ook bij het scheefgaan van de schroef de waterdichtheid gewaarborgd blijft.
Afwerking Eventuele beschadigingen aan de coating, dienen zo spoedig mogelijk te worden hersteld.

Nautracom   BEDIENING, ONDERHOUD
Onderhoud Onderhoudsvrij. Door de geringe aanhechting van vuil, bladval en mos wordt de dakbedekking tijdens een regenbui schoongespoeld.
Reparaties Kleine beschadigingen van de coating kunnen met een speciale verf worden bijgewerkt. Grote beschadigingen herstellen door vervanging van de dakpanplaat.

Nautracom   ECONOMISCHE, COMMERCIËLE FACTOREN
Prijzen, leveringsvoorwaarden Op aanvraag, volgens opgave Nautracom B.V.
Levering Door gespecialiseerde dealers.
Levertijd Circa 2 weken.
Leveringsgebied Nederland.
Garanties Volgens de leveringsvoorwaarden.
Technische service Toepassingsmogelijkheden, berekeningen, technische gegevens en details door Nautracom B.V.

Nautracom   REFERENTIES
Adressen volgens opgave Nautracom B.V.


U kunt deze Terug naar de vorige pagina knop gebruiken om terug te gaan naar de pagina waar u vandaan kwam.Alle offertes/leveringen geschieden volgens onze Algemene Voorwaarden, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Gooi- en Eemland, vestiging Amersfoort onder nummer 32069290. Het geldige exemplaar kunt u vinden op onze Algemene Verkoopvoorwaarden pagina of hier downloaden als PDF bestand.

Niets uit deze website of de webshop mag op welke wijze dan ook worden vermenigvuldigd, aangepast, openbaar gemaakt en/of doorgegeven, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Nautracom B.V.
Klik hier voor de volledige gebruiksvoorwaarden van deze website.


Laatste website update:   woensdag 30 juni 2021

CONTACT GEGEVENS

Telefoon +31(0)35-6016559 Tel: 035-6016559
Fax +31(0)35-6012841 Fax: 035-6012841
Algemeen E-mail adres Nautracom BV E-mail Nautracom
Klanten service pagina Nautracom BV Klantenservice
KvK: 32069290
BTW: NL807012208B01